Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Skummig ärtsoppa med myntaolja och kavringsströssel

10 mar, 2018
AvRedaktionen
Skummig ärtsoppa med myntaolja och kavringsströssel.
En frisk och god ärtsoppa med krunchigt tillbehör i form av strössel på kavring. Häll upp soppan i tallrikar och ringla över myntaolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

500 g gröna ärtor (frysta är okej)

8 dl hönsbuljong

1 dl crème fraiche

50 g smör

1–2 msk mynta (hackad)

1/2–1 tsk pressad citronsaft

salt

nymalen vitpeppar

socker

Myntaolja:

1 kruka mynta

3/4 dl olivolja

salt

Kavringströssel:

3–4 skivor kavring

1 msk smör

en nypa salt

Gör så här:

Koka ärtorna i saltat vatten i ca 2–3 minuter. Ta upp och mixa sönder dem med den hackade myntan, buljongen, crème fraiche och smör. Mixa slätt och sila av. Smaka av med salt, nymalen vi peppar och en nypa socker. Håll soppan varm.

Mixa ingredienserna till myntaoljan med en mixerstav. Smula ner kavringen och rosta den i en varm panna tillsammans med smör och salt.

Häll upp soppan i tallrikar och ringla över myntaoljan. Strö över kavringströsslet och toppa med ett par kvistar mynta.

Skummig ärtsoppa med myntaolja och kavringsströssel.
Skummig ärtsoppa med myntaolja och kavringsströssel.

 

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons