Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Skuren grillad biff med avokadosallad

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Varmrätt

Tid: 20 min

Att servera biffen i skivor, tillsammans med sallad och bakpotatis med fetaostfyllning känns lagom fredagsfint. Och finns det något bättre än att sitta och ”mojsa” med en god bakad potatis till favoritfilmen?

4 biffar (à 150 g)

Yoghurtsås:

1 dl matlagningsyoghurt

flingsalt

1 tsk malen spiskummin

Avokadosallad:

1 gurka (delad och skivad)

1 fänkål (tunt skivad)

2 avokador (skalade och skivade)

1 rödlök (tunt skivad)

flingsalt och nymalen svartpeppar

1 burk rödvinbärsgelé

1 kruka mynta

Salta och peppra biffarna och stek dem i stekpanna, ca 3 min på varje sida. Låt köttet vila 5–10 min invirat i folie. Blanda yoghurt, salt och spiskummin. Fördela gurka, fänkål, avokado och rödlök på tallrikarna. Skär biffen i tunna skivor och lägg på salladen. Lägg på några teskedar gelé på varje tallrik, ringla över yoghurten och dekorera med myntan.

Annons

Och…

Bakad potatis med chilimarinerad fetaost

4 personer

Tillbehör

Tid: 5 min + ca 1 timme i ugnen

4 bakpotatisar

olivolja

flingsalt + 1 msk torkad timjan

Fyllning:

200 g fetaost (tärnad)

1 röd spansk pepparfrukt (urkärnad och strimlad)

1 dl svarta oliver (urkärnade)

2 msk olivolja

1 kruka basilika (strimlad)

Sätt ugnen på 225°. Pricka potatisen med en gaffel. Lägg dem i en ugnsfast form, pensla med olja och strö över flingsalt och timjan.

Baka potatisarna i ugnen tills de känns mjuka, ca 1 timme. Kryssa potatisarna med kniv och tryck till så att de öppnar sig.

Blanda fetaosten, pepparfrukten, oliverna, olivoljan och basilikan i en skål och fyll sedan potatisarna.

Servera tillsammans med biffsalladen.

Annons