Slånbärsgin och tonic
06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Slånbär är lite knepiga att plocka så var rädd om fingrarna! Frys bären innan du använder dem så blir de sötare och gör sig utmärkt i denna slånbärsgin och tonic!
Annons
Slånbärsgin och tonic
Hittar du inte slånbär kan du byta ut dem mot stora blåbär.
1 flaska
Du behöver:
4 cl slånbärsgin
1 cl outspädd flädersaft
10 cl tonic slånbärsgin
50 g slånbär eller blåbär
7 dl gin
Gör så här:
- Plocka frostnupna slånbär eller lägg dem i frysen över natten. Lägg sedan bären i gin i en flaska med tättslutande kork, låt dra i 2–3 veckor i rumstemperatur.
- Lägg isbitar i ett glas, fyll på med slånbärsgin och flädersaft. Toppa med tonic och servera direkt.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann
Annons