Släpp mojitoglassen – nu kommer Gin & Tonic-varianten
Det är ginets år! Det syns på trendspaningar och märks väl i cocktailbarer. Kan det här vara sommarens isglass?
OBS: överdriv inte dosen av gin. Alkohol har en väldigt låg fryspunkt vilket gör att glassen blir porös om du ökar mängden gin.
Antal glassar: cirka 10 st
Tid: ca 30 minuter att förbereda, minst 5 timmar att frysa
LÄS OCKSÅ: 4 SÄTT ATT GÖRA GOD (OCH NYTTIG) CHIAPUDDINGGLASS
Du behöver:
– 50 g råsocker/strösocker
– 50 ml vatten
– 100 ml gin
– 100 ml limesaft
– 600 ml soda
– Ev. 10 st limeklyftor för dekoration
Gör så här:
Börja med att hetta upp socker och vatten i en kastrull tills det har bildats sockerlag (= socker och vatten har blandats). Låt allt kylas ned innan du fortsätter med nästa steg.
Blanda sedan gin, limesaft, soda och sockerlag i en skål. Häll blandningen i tio isglassformar, till exempel dessa från IKEA.
Låt glassarna frysa i 1-2 timmar och stoppa sedan i glasspinnar och eventuellt limeklyftor.
Låt glassarna frysa ytterligare, minst i 3 timmar men gärna över natten.
LÄS OCKSÅ: DE TRENDIGASTE DRINKARNA 2016 – ENLIGT STOCKHOLMS BARTENDERS
Receptkälla: adashofginger