Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Släpp mojitoglassen – nu kommer Gin & Tonic-varianten

29 maj, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Gillar du gin? I så fall måste du testa den här glassen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är ginets år! Det syns på trendspaningar och märks väl i cocktailbarer. Kan det här vara sommarens isglass?

OBS: överdriv inte dosen av gin. Alkohol har en väldigt låg fryspunkt vilket gör att glassen blir porös om du ökar mängden gin.

Antal glassar: cirka 10 st

Tid: ca 30 minuter att förbereda, minst 5 timmar att frysa

LÄS OCKSÅ: 4 SÄTT ATT GÖRA GOD (OCH NYTTIG) CHIAPUDDINGGLASS

Du behöver:

– 50 g råsocker/strösocker

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– 50 ml vatten

– 100 ml gin

– 100 ml limesaft

– 600 ml soda

– Ev. 10 st limeklyftor för dekoration

Gör så här:

Börja med att hetta upp socker och vatten i en kastrull tills det har bildats sockerlag (= socker och vatten har blandats). Låt allt kylas ned innan du fortsätter med nästa steg.

Blanda sedan gin, limesaft, soda och sockerlag i en skål. Häll blandningen i tio isglassformar, till exempel dessa från IKEA.

Låt glassarna frysa i 1-2 timmar och stoppa sedan i glasspinnar och eventuellt limeklyftor.

Låt glassarna frysa ytterligare, minst i 3 timmar men gärna över natten.

LÄS OCKSÅ: DE TRENDIGASTE DRINKARNA 2016 – ENLIGT STOCKHOLMS BARTENDERS

Receptkälla: adashofginger

Annons