Sliders med krabba och aioli
30 jan, 2020
AvRedaktionen
Dessa sliders med krabba och aioli är smakrika och alldeles underbara. Den perfekta festmaten!
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 burkar krabbkött, totalt 250 g
200 g kokt potatis
3 salladslökar
½ färsk chili
1 handfull persilja
1 ägg
2 msk ströbröd + en del till stekning
Salt och svartpeppar
1 msk smör till stekning
1 msk olivolja till stekning
Till servering:
8 små hamburgerbröd
4 msk aioli
50 g blandad småbladsmix (färdig sallad i påse)
Gör så här:
- Pressa krabbköttet i en finmaskig sil för att bli av med så mycket vatten som möjligt.
- Mosa de kokta potatisarna med en gaffel.
- Hacka salladslök, chili och persilja fint.
- Rör ihop krabba, mosad potatis, lök, chili, persilja, ägg och ströbröd till en färs.
- Krydda med salt och peppar.
- Låt färsen vila i kylen i 30 minuter.
- Forma färsen till små runda biffar.
- Platta till dem något och vänd dem i ströbröd.
- Värm en stekpanna med smör och olja och stek krabbkakorna i 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllene och spröda.
- Dela hamburgerbröden och rosta dem.
- Smöra dem med aioli och lägg samman med sallad och krabbkakor.
- Servera miniburgarna på ett fat, stick gärna en tandpetare genom dem.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons