Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sliders med rödkålsslaw

13 dec, 2022
AvAnna Wendt
Recept på sliders med rödkålsslaw
Hemligheten i dessa små sliders med rödkålsslaw är att själva biffen är en köttbulle! Hur enkelt som helst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Sliders med rödkålsslaw

Mat i miniformat är alltid oemotståndligt! Dessa kommer ha en strykande åtgång.

Så gör ju sliders med rödkålsslaw

16 st

Annons

Du behöver:

Bröd:

13/4 dl mjölk
1/4 pkt jäst (12,5 g)
25 g smör
250 g vetemjöl (ca 4 dl)
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 ägg till pensling
1/2 dl sesamfrön

Rödkålsslaw:

200 g rödkål
3 krm salt
1 morot, grovriven
1 msk grovhackad persilja
1/4 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1/2 tsk hela kumminfrön, stötta i mortel
2–3 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm mjölken till 37° i en kastrull. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i tärningar.
  2. Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke och blanda ner det i mjölken. Knåda degen i maskin, ca 5 minuter, eller på bakbord cirka 10 minuter. Om degen känns kladdig, tillsätt lite mer mjöl. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  3. Stjälp upp degen och dela i 16 bitar. Forma varje bit till en bulle och rada upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200°.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strössla över sesamfrön. Grädda bullarna i 10–15 minuter. Skär bröden mitt itu när de svalnat.
  5. Ansa och strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Massera in salt i kålen och låt stå i ca 15 minuter. Skala och riv moroten grovt. Krama ur vätskan ur kålen. Blanda alla ingredienser till coleslawen. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite mer salt.
  6. Servera köttbullarna tillsammans med en klick coleslaw eller rödbetssallad mellan bröden.

Foto: Lisa Björner

Annons