Sliders med rödkålsslaw
13 dec, 2022
AvAnna Wendt
Hemligheten i dessa små sliders med rödkålsslaw är att själva biffen är en köttbulle! Hur enkelt som helst!
Annons
Sliders med rödkålsslaw
Mat i miniformat är alltid oemotståndligt! Dessa kommer ha en strykande åtgång.
16 st
Annons
Du behöver:
Bröd:
13/4 dl mjölk
1/4 pkt jäst (12,5 g)
25 g smör
250 g vetemjöl (ca 4 dl)
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 ägg till pensling
1/2 dl sesamfrön
Rödkålsslaw:
200 g rödkål
3 krm salt
1 morot, grovriven
1 msk grovhackad persilja
1/4 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1/2 tsk hela kumminfrön, stötta i mortel
2–3 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Värm mjölken till 37° i en kastrull. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i tärningar.
- Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke och blanda ner det i mjölken. Knåda degen i maskin, ca 5 minuter, eller på bakbord cirka 10 minuter. Om degen känns kladdig, tillsätt lite mer mjöl. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
- Stjälp upp degen och dela i 16 bitar. Forma varje bit till en bulle och rada upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200°.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strössla över sesamfrön. Grädda bullarna i 10–15 minuter. Skär bröden mitt itu när de svalnat.
- Ansa och strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Massera in salt i kålen och låt stå i ca 15 minuter. Skala och riv moroten grovt. Krama ur vätskan ur kålen. Blanda alla ingredienser till coleslawen. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite mer salt.
- Servera köttbullarna tillsammans med en klick coleslaw eller rödbetssallad mellan bröden.
Foto: Lisa Björner
Annons