Filodegskorgar med mozzarella och tomat
05 jun, 2017
AvRedaktionen
Snabba och enkla snittar av filodeg. Här spelar tomaterna och mozzarellan huvudrollen, så välj bra kvalitet.
Annons
18 stycken
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
500 g fryst filodeg
olivolja (att pensla filodegen med)
200 g mozzarella
18 småtomater i olika färger
18 färska basilikablad
1 dl färsk timjan
flingsalt
1 msk olivolja av god kvalité
Gör så här:
Skär den tinade filodegen i 18 rutor à cirka 10 x 10 cm. Pensla med olja och vik ner degen i små muffinsformar. Grädda korgarna på 180° i mitt i ugnen ca 7 minuter tills de fått gyllenbrun färg. Låt svalna.
Riv eller dela mozzarellan i små bitar. Dela varje tomat i fyra delar. Strimla basilikan och plocka eller klipp timjan. Blanda allt i en skål med olivoljan, flingsalt och färska kryddorna. Fördela i korgarna och servera genast!
Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull
Annons