Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Filodegskorgar med mozzarella och tomat

05 jun, 2017
AvRedaktionen
Filodegskorgar med mozzarella och tomat.
Snabba och enkla snittar av filodeg. Här spelar tomaterna och mozzarellan huvudrollen, så välj bra kvalitet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

18 stycken

Tid: 20 minuter

Ingredienser:

500 g fryst filodeg

olivolja (att pensla filodegen med)

200 g mozzarella

18 småtomater i olika färger

18 färska basilikablad

1 dl färsk timjan

flingsalt

1 msk olivolja av god kvalité

Gör så här:

Skär den tinade filodegen i 18 rutor à cirka 10 x 10 cm. Pensla med olja och vik ner degen i små muffinsformar. Grädda korgarna på 180° i mitt i ugnen ca 7 minuter tills de fått gyllenbrun färg. Låt svalna.

Riv eller dela mozzarellan i små bitar. Dela varje tomat i fyra delar. Strimla basilikan och plocka eller klipp timjan. Blanda allt i en skål med olivoljan, flingsalt och färska kryddorna. Fördela i korgarna och servera genast!

Filodegskorgar med mozzarella och tomat.
Filodegskorgar med mozzarella och tomat.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons