Små getost- och spenatpajer
6 pajer
Paj:
2 plattor fryst smördeg
Fyllning:
200 g färsk spenat
2 ägg
1 ½ dl vispgrädde
2 klyftor vitlök
2 msk slätbladig persilja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
120 g färsk getost
Garnering:
3 stjälkar rosmarin
1 msk rosépepparkorn
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200°.
2. Tina smördegen lite.
3. Smöra 6 mindre pajformar och tryck ut deg i varje form så de kläs helt med deg, trimma kanterna. Pricka bottnarna med en gaffel.
4. Nyp av stjälkarna på spenatbladen om de är grova och skölj bladen.
5. Blanchera spenaten i 1 minut i kokande lättsaltat vatten. Låt spenaten rinna av och svalna.
6. Vispa upp ägg och vispgrädde.
7. Riv eller pressa vitlöken.
8. Hacka persiljan och blanda ner vitlök och persilja i äggmassan. Salta och peppra och vänd ner den väl avrunna spenaten.
9. Fördela fyllningen i pajskalen.
10. Lägg en skiva getost på varje paj och strö rosmarin över.
11. Grädda i ugnen i 12 minuter.
12. Krossa rosépepparkornen i en mortel och strö över pajerna före servering.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: