Små jordgubbspajer med maräng
17 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
I dessa små jordgubbspajer med maräng döljer sig syrlig lemon curd som gifter sig med de söta bären. Sen att allt serveras på en spröd pajbotten är bara en extra bonus!
Annons
Små jordgubbspajer med maräng
Syrlig lemon curd, friska jordgubbar och fluffig maräng på spröd pajbottten, mums!
4 portioner
Du behöver:
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
85 g smör
3 ¾ msk (35 g) florsocker
1 äggula
Maräng:
2 äggvitor
1 dl (100 g) strösocker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
300 g jordgubbar
4 msk lemon curd
Gör så här:
- Kör mjöl, smör och florsocker till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt vila i kylskåpet i 30 minuter. Värm ugnen till 180°.
- Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Tryck ut degen i fyra smorda små kakformar, ca 10 cm i diameter, eller en stor på 24 cm i diameter. Lägg en bit bakplåtspapper över formarna och grädda i ugnen i 6 minuter. Ta bort bakplåtspapperet och grädda i ytterligare 12–14 minuter, tills gyllene. Låt svalna helt på ett ugnsgaller.
- Vispa äggvitorna till marängen styva i en bunke. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa i 5–10 minuter, tills sockret löst upp sig helt och marängen är styv och blank. Fyll en spritspåse med maräng.
- Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i kvartar. Fördela lemon curd i pajformarna och lägg jordgubbar ovanpå. Spritsa maräng över och bränn lätt med gasolbrännare. Servera strax.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons