Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Små lingonbröd

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Cirka 40 stycken små

En minivariant av frallor, kul för barnen att göra. Extra nyttiga med lingon i. Urgoda med färskost på.

50 g jäst

2 1/2 dl mjölk

1/2 dl matolja

1/4 tsk salt

1 1/2 dl rårörda lingon (eller lingonsylt)

5 dl rågmjöl

5 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen

Smula jästen i en bunke och vispa med kall mjölk och olja. Tillsätt salt och sylt. Rör ned mjölsorterna. Mängden vetemjöl är ungefärlig, ta så mycket att degen blir smidig. Låt jäsa till dubbel storlek, 1–2 timmar. Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen på nytt och dela i upp till 40 bitar som formas till små bröd. Placera på bakpapper och låt jäsa 1 timme. Ugnsgrädda bröden i 10 minuter.

Annons