Små lingonbröd
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
Cirka 40 stycken små
En minivariant av frallor, kul för barnen att göra. Extra nyttiga med lingon i. Urgoda med färskost på.
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl matolja
1/4 tsk salt
1 1/2 dl rårörda lingon (eller lingonsylt)
5 dl rågmjöl
5 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen
Smula jästen i en bunke och vispa med kall mjölk och olja. Tillsätt salt och sylt. Rör ned mjölsorterna. Mängden vetemjöl är ungefärlig, ta så mycket att degen blir smidig. Låt jäsa till dubbel storlek, 1–2 timmar. Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen på nytt och dela i upp till 40 bitar som formas till små bröd. Placera på bakpapper och låt jäsa 1 timme. Ugnsgrädda bröden i 10 minuter.
Annons