Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Små påskharar

26 mar, 2013
AvPia Bendel
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

De här söta bullarna uppskattas av hela familjen och är roliga att baka tillsammans med barnen.

ca 20 st

50 g jäst

3 dl kaffegrädde

3/4 dl Dansukker Strösocker

2 krm salt

2 ägg

75 g rumstempererat smör eller margarin

ca 10 dl vetemjöl

Pensling:
uppvispat ägg

Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av grädden. Tillsätt därefter resten av grädden och de övriga ingredienserna. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma den ena biten till en rulle som skärs i 20 bitar. Forma varje degbit till en cirkel som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Den andra delen delas mitt av och av den ena delen formas 20 stycken cirklar som fäst vid de större cirklarna på plåten. Den tredje degbiten delas i 40 lika stora bitar som formas till öron och fästs vid den mindre cirkeln på plåten. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla bullarna med ägg. Baka mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. Garnera med kristyr.

Annons