Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde
Tid: 30 min.
Ingredienser:
8 stycken små vetebullar
Vaniljkräm:
1.5 dl grädde
1 äggula
1 msk socker
0.5 msk potatismjöl
0.5 vaniljstång
Blåbärsgrädde
1 dl frysta blåbär
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Vaniljkräm: Häll grädde, äggula, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull; rör om. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i kastrullen och lägg även i vaniljstången, eller blanda i vaniljpulvret. Sjud krämen under omrörning; den får inte koka. När krämen tjocknat, dra den av värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången.
Blåbärsgrädde: Tina blåbären. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Vänd försiktigt ner lite av saften från de tinade blåbären och vispa grädden blå.
Montering: Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll hålet med 1 msk vaniljkräm. Lägg några blåbär ovanpå. Spritsa ut blåbärsgrädden över fyllningen och lägg på locket. Pudra över vaniljsocker.