Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde

16 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
vaniljsemla, semla, blåbär
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde.
Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde.

Tid: 30 min.

Ingredienser:

8 stycken små vetebullar

Vaniljkräm:

1.5 dl grädde

1   äggula

1 msk socker

0.5 msk potatismjöl

0.5   vaniljstång

Blåbärsgrädde

1 dl frysta blåbär

2 dl grädde

1 tsk vaniljsocker

Vaniljkräm: Häll grädde, äggula, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull; rör om. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i kastrullen och lägg även i vaniljstången, eller blanda i vaniljpulvret. Sjud krämen under omrörning; den får inte koka. När krämen tjocknat, dra den av värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången.

Blåbärsgrädde: Tina blåbären. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Vänd försiktigt ner lite av saften från de tinade blåbären och vispa grädden blå.

Montering: Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll hålet med 1 msk vaniljkräm. Lägg några blåbär ovanpå. Spritsa ut blåbärsgrädden över fyllningen och lägg på locket. Pudra över vaniljsocker.

Annons