Småkakor med ätbara blommor
07 jul, 2023
AvCéline Puertas
AvÈlisabeth Guedes
Extra vackert blir kakfatet när det pryds av dessa söta småkakor med ätbara blommor!
Annons
Småkakor med blommor
Spröda småkakor med blommig smak som också toppas med fina ätbara blommor.
18 stycken
Annons
Du behöver:
225 g rumsvarmt osaltat smör
50 g (0,8 dl) florsocker
50 g kokosnektar
1 msk jasmin- eller lavendelarom (finns t ex på Werners Gourmetservice)
350 g (knappt 6 dl) vetemjöl
2 nypor flingsalt
Glasyr:
1 äggvita
1 msk florsocker
Färska eller torkade ätbara blommor
Gör så här:
- Vispa smör, socker, kokosnektar och arom med elvisp. Tillsätt mjöl och flingsalt. Arbeta ihop till en deg och platta ut den något. Svep in i plastfolie och låt den vila i kylen i 1 timme.
- På en mjölad arbetsbänk, kavla ut degen till en tjocklek på 1 cm. Stansa ut kakor, 6 cm i diameter, med en pepparkaksform eller ett glas. Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 180°. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna.
- Förbered glasyren: Vispa äggvitan lätt med sockret i en liten skål. När kakorna har svalnat, pensla dem med glasyr och lägg sedan en eller två blommor på varje kaka. Sätt in kakorna i ugnen igen i 3 minuter för att torka glasyren.
Styling: Èlisabeth Guedes Foto: Valéry Guedes
Annons