Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Småkakor med regnbågsströssel

14 apr, 2023
AvCecilia Fahlström
AvTore Forsting
Recept på småkakor med regnbågsströssel
Krispiga på ytan och sega i mitten – dessa småkakor med regnbågsströssel är försvinnande goda!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Småkakor med regnbågsströssel

Kakan ska vara krispig på ytan och mjuk och lite seg i mitten, så det är viktigt att inte grädda den för länge i ugnen.

Försvinnande goda småkakor med regnbågsströssel

26 stycken

Annons

Du behöver:

1 vaniljstång
3 ¼ dl vetemjöl
1 3/4 dl ljust rörsocker
2 tsk bakpulver
¼ tsk salt
120 g rumsvarmt smör
1 ägg
80 g färgglatt strössel

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda mjöl, socker, vaniljstång, bakpulver och salt i en skål med en sked.
  2. Tillsätt smöret och vispa ihop degen med en elvisp med degkrokar på låg hastighet. Tillsätt ägg och vispa igen tills smeten är slät och jämn. Rör ner hälften av det färgglada strösslet i smeten.
  3. Forma runda bollar av degen med händerna – använd ca. 1 tsk deg per boll. Häll resten av det färgglada strösslet i en skål och rulla kakbollarna i strösslet så att de täcks av strössel ovanpå. Sätt på ugnen på 175°. Fördela kakbollarna med mellanrum på 2 bakplåtar täckta med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna i ugnen i 8–10 minuter, tills de precis är gräddade på ytan, men fortfarande är mjuka i mitten. Låt dem svalna på galler och förvara sedan i en lufttät behållare tills de ska serveras.

Foto: Stine Christiansen

Annons