Zucchini-lasagne med getost och chili
05 aug, 2017
AvRedaktionen
Smakrik lasagne med getost och chili från kokboken "Aldrig mera banta" (Norstedts) av Cathrine Schück och Maria Helander. Servera med en grönsallad.
Annons
4 personer
Köttfärssås:
1 msk smör
1–2 hackade lökar
1–2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
2 msk tomatpuré
6 hackade tomater eller 1 burk krossade
salt, peppar
chiliflakes
1 dl grädde
Sås:
1 1∕2 dl grädde
150 g getost
vitpeppar
1 zucchini
smör till formen
grönsallad, till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret i en panna och bryn löken tillsammans med vitlöken.
- Tillsätt köttfärsen när löken har fått färg och fräs blandningen tills färsen är genomstekt.
- Tillsätt tomatpuré, tomater, salt, peppar och chiliflakes. Häll i grädden och låt blandningen sjuda ett par minuter medan du gör såsen.
- Häll grädden till såsen i en kastrull och smula ned getosten. Låt sjuda ca 5–10 minuter tills konsistensen är tjockare. Krydda med vitpeppar.
- Ta en osthyvel eller potatisskalare och hyvla långa remsor av zucchinin.
- Fyll en ugnsfast form med hälften av köttfärsen och täck ytan med zucchiniplattorna. Lägg på resten av köttfärsen och täck återigen med zucchiniplattor. Häll på getostsåsen.
- Låt stå i ugnen i ca 20 minuter tills lasagnen har fått en fin färg.
- Servera med en grönsallad.
Annons