Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Zucchini-lasagne med getost och chili

05 aug, 2017
AvRedaktionen
Zucchini-lasagne med getost och chili.
Smakrik lasagne med getost och chili från kokboken "Aldrig mera banta" (Norstedts) av Cathrine Schück och Maria Helander. Servera med en grönsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Köttfärssås:

1 msk smör

1–2 hackade lökar

1–2 vitlöksklyftor

500 g köttfärs

2 msk tomatpuré

6 hackade tomater eller 1 burk krossade

salt, peppar

chiliflakes

1 dl grädde

Sås:

1 1∕2 dl grädde

150 g getost

vitpeppar

1 zucchini

smör till formen

grönsallad, till servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i en panna och bryn löken tillsammans med vitlöken.
  3. Tillsätt köttfärsen när löken har fått färg och fräs blandningen tills färsen är genomstekt.
  4. Tillsätt tomatpuré, tomater, salt, peppar och chiliflakes. Häll i grädden och låt blandningen sjuda ett par minuter medan du gör såsen.
  5. Häll grädden till såsen i en kastrull och smula ned getosten. Låt sjuda ca 5–10 minuter tills konsistensen är tjockare. Krydda med vitpeppar.
  6. Ta en osthyvel eller potatisskalare och hyvla långa remsor av zucchinin.
  7. Fyll en ugnsfast form med hälften av köttfärsen och täck ytan med zucchiniplattorna. Lägg på resten av köttfärsen och täck återigen med zucchiniplattor. Häll på getostsåsen.
  8. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter tills lasagnen har fått en fin färg.
  9. Servera med en grönsallad.
Zucchini-lasagne med getost och chili. Foto: Zara Doublet
Zucchini-lasagne med getost och chili. Foto: Zara Doublet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons