Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Smashed broccoli med kyckling­färsbiffar

12 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på smashed broccoli med kycklingfärsbiffar
Eva Hilden Smith
Smashed broccoli med kycklingfärsbiffar är rätten som har allt – grönsaker, protein och fin hetta från jalapeños.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #5: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood #5: Panzanella

Smashed broccoli med kyckling­färsbiffar

Testa att smasha broccoli – den får härlig smak i ugnen där osten gör sitt till!

Smashed broccoli med kycklingfärsbiffar
Den här vardagsveckan bjuder Carolina på lättlagade middagar som vego-bowl, smashad broccoli med ost och kycklingfärsbiffar, läcker röding och en doft av grillat. Och så en flirt med Japan. Eva Hilden Smith

2 portioner

Annons

Tid: 35 minuter

Broccoli:

400 g broccoli
1 msk rapsolja
Salt och peppar
2 msk panko ströbröd
1 ½ dl riven lagrad ost

Kycklingfärsbiffar:

300 g kycklingfärs
½ dl mjölk
1 msk ströbröd
1 citron, finrivet skal
½ finriven vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör, till stekning

Topping:

Ev inlagda jalapeños

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär broc­­­colin i buketter och stammen i bitar. Koka det i saltat vatten ca 3 minuter. Låt rinna av och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Mosa broccolin lätt med en stor gaffel. Ringla på olja, salta och peppra. Rosta i ugnen ca 10 minuter. Ta ut ur ugnen och strö på panko och riven ost. Rosta ca 10 minuter till.
  3. Blanda alla ingredienser till kycklingfärsen. Forma till 6 biffar och stek i smör tills de är genomstekta. Lägg biffarna på broccolin och riv gärna lite extra citronskal över. Toppa med jalapeños för lite hetta.

Foto: Eva Hildén

Annons