Smått och gott till adventsminglet
08 dec, 2022
AvAnna Wendt
Starta adventsminglet med en isad bubbelglögg med prosecco och till det serverar du friterade tunnbrödschips med västerbottenscrème och löjrom och saltrostade mandlar med rosmarin.
Annons
Isad bubbelglögg med prosecco
Jul och nyår i ett och samma glas!
10 personer
Annons
Du behöver:
5 dl vit glögg
1 flaska prosecco (75 cl)
1 dl granatäpplekärnor
Gör så här:
- Se till att dryckerna är riktigt kalla. Ställ gärna in glasen i kylen innan servering. Fördela glöggen i fina drinkglas.
- Fyll på med bubbel och dekorera med granat-äppelkärnor. Servera direkt.
Friterat tunnbröd med västerbottenscrème och löjrom
Hittar du inte friterade tunnbrödschips går det bra med vanliga, eller att fritera dem själv.
14 stycken
Du behöver:
14 bitar tunnbrödchips
Västerbottenscrème:
75 g riven västerbottensost
1 dl crème fraiche
1 krm nymalen svartpeppar
1 krm salt
Topping:
80 g löjrom
3 dillvippor
Gör så här:
- Lägg tunnbrödschipsen på ett fat. Blanda västerbottensost med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
- Lägg en teskedsstor klick västerbottencrème på varje chips och toppa med löjrom och dill. Servera direkt.
Saltrostade mandlar med rosmarin
Knapriga och försvinnande goda.
Annons
2 dl
Du behöver:
2 dl vatten
4 tsk salt
200 g oskalad mandel
1/2 kruka färsk rosmarin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Koka upp vatten och salt. Rör om så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form.
- Rosta mandlarna i ca 10 minuter i ugnen. Passa dem noga så de inte bränns. Ta ut och låt svalna något innan servering. Repa rosmarin och strö över.
Foto: Lisa Björner
Annons