Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smått och gott till adventsminglet

08 dec, 2022
AvAnna Wendt
Smått och gott till adventsminglet
Starta adventsminglet med en isad bubbelglögg med prosecco och till det serverar du friterade tunnbrödschips med västerbottenscrème och löjrom och saltrostade mandlar med rosmarin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mintigt julgodis med polkagris, choklad och After EightBrand logo
Mintigt julgodis med polkagris, choklad och After Eight

Isad bubbelglögg med prosecco

Jul och nyår i ett och samma glas!

Lyxa till det isad bubbelglögg med prosecco

10 personer

Annons

Du behöver:

5 dl vit glögg
1 flaska prosecco (75 cl)
1 dl granatäpplekärnor

Gör så här:

  1. Se till att dryckerna är riktigt kalla. Ställ gärna in glasen i kylen innan servering. Fördela glöggen i fina drinkglas.
  2. Fyll på med bubbel och dekorera med granat-äppelkärnor. Servera direkt.

Friterat tunnbröd med västerbottenscrème och löjrom

Hittar du inte friterade tunnbrödschips går det bra med vanliga, eller att fritera dem själv.

Läckra friterade tunnbröd med Västerbottenscréme och löjrom

14 stycken

Du behöver:

14 bitar tunnbrödchips

Västerbottenscrème:

75 g riven västerbottensost
1 dl crème fraiche
1 krm nymalen svartpeppar
1 krm salt

Topping:

80 g löjrom
3 dillvippor

Gör så här:

  1. Lägg tunnbrödschipsen på ett fat. Blanda västerbottensost med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg en teskedsstor klick västerbottencrème på varje chips och toppa med löjrom och dill. Servera direkt.

Saltrostade mandlar med rosmarin

Knapriga och försvinnande goda.

Annons
Bjud på saltrostade mandlar med rosmarin

2 dl

Du behöver:

2 dl vatten
4 tsk salt
200 g oskalad mandel
1/2 kruka färsk rosmarin

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka upp vatten och salt. Rör om så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form.
  3. Rosta mandlarna i ca 10 minuter i ugnen. Passa dem noga så de inte bränns. Ta ut och låt svalna något innan servering. Repa rosmarin och strö över.

Foto: Lisa Björner

Annons