Smoothiebowl med blåbär och granola
09 apr, 2020
AvRedaktionen
Bjud på smoothiebowl! En perfekt komponent till brunchen. Denna goda blåbärssmoothiebowl serveras med knaprig granola.
Annons
2 portioner
PS! Det blir lite mer granola än vad som behövs till servering, men förvara den i en lufttät burk till andra frukostar.
Blåbärssmoothiebowl:
3 skivade frysta bananer
170 g blåbär
2 ½ dl mandelmjölk
2 tsk frystorkade hallon
1 kiwi
4 jordgubbar
1 dl hallon
Ätbara blommor
½ dl kokosflagor
2 msk granatäppelkärnor
Granola:
3 msk kokosolja
4 msk lönnsirap
100 g havregryn
50 g flagad mandel
50 g pekannötter, hackade
2 msk solrosfrön
½ tsk salt
Gör så här:
- Värm ugnen till 160°.
- Smält kokosolja och lönnsirap i en liten kastrull, rör ihop.
- Lägg alla andra ingredienser i en skål, häll över kokos- och lönnsirapsblandningen och rör om väl så att allting täcks.
- Bred ut på bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen i 30 minuter eller tills blandningen är gyllene. Rör om då och då.
- Låt svalna.
- Spara 1 ½ dl av granolan till servering och lägg resterande i lufttät burk.
- Lägg de frusna bananerna i en blender, tillsätt 150 g av blåbären tillsammans med mandelmjölk, mixa slätt och häll upp i två skålar.
- Strö granola runt i en ring, strö frystorkade hallon över hälften av ringen och lägg övriga ingredienser i mitten.
- Servera genast.
Av: John Gregory Smith
Foto: Europapress
LÄS MER:
Annons