Smördegsbakelse med avokado och räkor
4 portioner
Du behöver:
2 plattor fryst smördeg
1 ägg
1 handfull färsk körvel
1 handfull färsk dill
3 dl crème fraiche
1 ekologisk citron
Salt och svartpeppar
400 g räkor
2 avokador
Garnering:
Färsk körvel eller dill
Till servering:
Citron- eller limeklyftor
Gör så här:
1. Värm ugnen till 225°.
2. Tina smördegen lite och skär i 4 bitar om ca 8 x 6 cm.
3. Pensla plattorna med uppvispat ägg.
4. Pricka degen med en gaffel och fördela på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
5. Grädda i 8 minuter, tills smördegen puffar upp och blir gyllene. Låt svalna på ett ugnsgaller.
6. Hacka körvel och dill och rör ner i crème fraiche.
7. Riv citronskalet fint.
8. Smaka av röran med citronskal, salt och peppar.
9. Skala räkorna och skär avokadon i skivor.
10. Fördela lite av röran på varje smördegsbit. Fördela avokado och räkor ovanpå.
11. Droppa lite citronsaft över, garnera med körvel och servera genast.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Snittar med ägg, räkor och lax