Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smördegsbakelse med avokado och räkor

02 apr, 2020
AvRedaktionen
Smördegsbakelse med avokado och räkor.
Servera en enkel, snabb och supergod förrätt med smördeg, avokado och räkor. Passar även perfekt som snittar till minglet. Toppa med färsk körvel eller dill.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 plattor fryst smördeg

1 ägg

1 handfull färsk körvel

1 handfull färsk dill

3 dl crème fraiche

1 ekologisk citron

Salt och svartpeppar

400 g räkor

2 avokador

Garnering:

Färsk körvel eller dill

Till servering:

Citron- eller limeklyftor

Gör så här:

1. Värm ugnen till 225°.

2. Tina smördegen lite och skär i 4 bitar om ca 8 x 6 cm.

3. Pensla plattorna med uppvispat ägg.

4. Pricka degen med en gaffel och fördela på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.

5. Grädda i 8 minuter, tills smördegen puffar upp och blir gyllene. Låt svalna på ett ugnsgaller.

6. Hacka körvel och dill och rör ner i crème fraiche.

7. Riv citronskalet fint.

8. Smaka av röran med citronskal, salt och peppar.

9. Skala räkorna och skär avokadon i skivor.

10. Fördela lite av röran på varje smördegsbit. Fördela avokado och räkor ovanpå.

11. Droppa lite citronsaft över, garnera med körvel och servera genast.

Smördegsbakelse med avokado och räkor
Smördegsbakelse med avokado och räkor.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Snittar med ägg, räkor och lax

Somriga sallader med räkor, vattenmelon och halloumi

8 lyxiga snittar till festen

Annons