Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smördegsflarn med sparris och räkor

27 mar, 2019
AvRedaktionen
Smördegsflarn med sparris och räkor.
Frasiga smördegsflarn med sparris och räkor. Servera med en pigg och knaprig fänkålssallad och gärna ett svalt, vitt vin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 portioner

Flarn:

220 g smördeg

1 ägg

salt och nymalen svartpeppar

75 g gruyèreost

55 g parmesan

450 g grön sparris

300 g färska skalade räkor

1 msk olivolja

Fänkålssallad:

2 fänkålshuvuden

1 äpple

50 g hackade hasselnötter

Dressing:

2 msk olivolja

1 msk citronsaft

salt och nymalen svartpeppar

Topping:

½ kruka dill

20 g parmesan

Gör så här:

  1. Skär smördegen i 6 rektanglar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och gör ett snitt, cirka 1 cm från kanten, runt alla bitar.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Vispa ägget och pensla på degen. Salta och peppra. Riv de båda ostarna och fördela över degen. Lägg 4–5 sparrisar på varje degbit. Fördela 200 g räkor ovanpå.
  4. Pensla med olja, salta, peppra och baka i ugnen i 15–18 minuter.
  5. Skär fänkål och äpple i skivor. Blanda dressingen och ringla över salladen. Strö över hasselnötter.
  6. Toppa pajen med resten av räkorna, dill och riven parmesan. Servera med salladen.
Smördegsflarn med sparris och räkor.
Smördegsflarn med sparris och räkor.

Recept: Mai Knauer
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons