Smördegsflarn med sparris och räkor
27 mar, 2019
AvRedaktionen
Frasiga smördegsflarn med sparris och räkor. Servera med en pigg och knaprig fänkålssallad och gärna ett svalt, vitt vin.
Annons
6 portioner
Flarn:
220 g smördeg
1 ägg
salt och nymalen svartpeppar
75 g gruyèreost
55 g parmesan
450 g grön sparris
300 g färska skalade räkor
1 msk olivolja
Fänkålssallad:
2 fänkålshuvuden
1 äpple
50 g hackade hasselnötter
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt och nymalen svartpeppar
Topping:
½ kruka dill
20 g parmesan
Gör så här:
- Skär smördegen i 6 rektanglar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och gör ett snitt, cirka 1 cm från kanten, runt alla bitar.
- Sätt ugnen på 200°.
- Vispa ägget och pensla på degen. Salta och peppra. Riv de båda ostarna och fördela över degen. Lägg 4–5 sparrisar på varje degbit. Fördela 200 g räkor ovanpå.
- Pensla med olja, salta, peppra och baka i ugnen i 15–18 minuter.
- Skär fänkål och äpple i skivor. Blanda dressingen och ringla över salladen. Strö över hasselnötter.
- Toppa pajen med resten av räkorna, dill och riven parmesan. Servera med salladen.
Recept: Mai Knauer
Foto: Betina Hastoft
Annons