Spröda små Smördegspaket med spenat
04 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Klassiska små smördegspaket fyllda med ost och spenat är alltid uppskattade på buffébordet! Så här gör du dem allra godast!
Annons
Små Smördegspaket med spenat
Spröda paket med läcker fyllning – du kommer inte kunna sluta äta!
12 paket
Du behöver:
50 g färsk babyspenat
2 salladslökar
1 knippe dill
200 g naturell färskost
150 g vitost
25 g pinjenötter
½ ekologisk citron
Salt och nymalen svartpeppar
1 rulle smördeg
1 äggula, till pensling
Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Blanda spenat, grovt hackad salladslök, dill, färskost och vitost till en grov kräm i en blender. Hacka pinjenötterna grovt och riv citronskalet fint och rör ner i krämen. Salta och peppra.
- Rulla ut smördegen och skär i 12 lite avlånga fyrkanter. Lägg en sked spenatkräm på ena sidan av varje fyrkant och vik över den andra halvan deg. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Gör likadant med alla knyten.
- Fördela smördegspaketen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg och grädda i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller och servera varma eller ljumna.
Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons