S'mores-dessert i glas
26 feb, 2019
AvRedaktionen
S'mores består oftast av en grillad marshmallow och smält choklad mellan två kex. Här får du allt det goda i ett glas!
Annons
5 stycken
Du behöver:
5 digestivekex
Chokladmousse:
175 g choklad, valfri kakaohalt
1 dl mjölk
2 dl grädde
Marängtopp:
2 äggvitor
1 tsk citronsaft
1 1/4 dl socker
Gör så här:
- Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad eller i mikro. Värm mjölken i en kastrull tills den nästan kokar. Häll den försiktigt över den smälta chokladen och vispa kraftigt med en slickepott tills krämen är blank och smidig.
- Vispa grädden med elvisp. Vänd försiktigt ner grädden i chokladröran, lite i taget med slickepotten. Fördela moussen i glasen och sätt i kylen minst 6 timmar eller över natten.
- Krossa kexen till smulor och fördela över chokladmoussen. Vispa äggvitor och citronsaft 1 minut. Tillsätt sockret, lite i taget, tills du får en blank och styv marängsmet. Fyll smeten i spritspåsar och spritsa i glaset. Bränn av marängen med en gasolbrännare.
- Servera med långa skedar, så gästerna når botten på glaset.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons