Smörrebröd med halloumi, curry och picklad rödlök
25 mar, 2016
AvRedaktionen
En vegetarisk variant av smörrebrödsklassikern med panerad spätta. Den goda curryröran passar även fint som pålägg på en utflyktsmacka tillsammans med till exempel skivat kokt ägg och tomat, eller som fyllning till bakad potatis.
Annons
Tid: 30 min
2 portioner
Du behöver:
2-4 skivor rågbröd
Picklad rödlök:
1 röd lök
½ dl äppelcidervinäger
½ -1 msk socker
Curryröra:
½ röd lök
½ dl pickles
1 dl majonnäs
½ tsk dijonsenap
1 tsk curry
Pankopanerad halloumi:
150 g halloumi
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl pankoströbröd (kan ersättas med vanligt ströbröd)
Till servering:
½ citron
gräslök
dill
salladsblad
krasse
Salt och svartpeppar
Neutral olja till stekning
Gör så här:
- Skala löken, dela den på hälften och plocka i lameller (lager). Skär sedan i strimlor. Blanda äppelcidervinäger och socker i en skål och rör tills sockret smält. Tillsätt löken och låt stå och dra. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka picklesen. Blanda samman lök och pickles med majonnäs, dijonsenap och curry. Smaka av med salt och peppar.
- Skär halloumin i kuber. Förbered en tallrik med vetemjöl, en djup tallrik med ägg lätt uppvispat med en gaffel och en tallrik med pankoströbröd. Salta och peppra mjölet.
- Hetta upp rejält med olja i en stekpanna. Stek halloumin tills den fått fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skär citronen i klyftor.
- Finskär gräslöken och plocka dillvippor från kvistarna. Börja med att fördela salladsblad på brödskivorna. Toppa sedan med nystekt halloumi, curryröra och picklad lök. Klipp över lite krasse och toppa med gräslök och dill.
- Servera tillsammans med citronklyftor.
Recept och foto: Pågen
Annons