Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smörrebröd med halloumi, curry och picklad rödlök

25 mar, 2016
AvRedaktionen
Smörrebröd med pankopanerad halloumi, curry och picklad rödlök.
En vegetarisk variant av smörrebrödsklassikern med panerad spätta. Den goda curryröran passar även fint som pålägg på en utflyktsmacka tillsammans med till exempel skivat kokt ägg och tomat, eller som fyllning till bakad potatis.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 30 min

2 portioner

Du behöver:

2-4 skivor rågbröd

Picklad rödlök:

1 röd lök

½ dl äppelcidervinäger

½ -1 msk socker

Curryröra:

½ röd lök

½ dl pickles

1 dl majonnäs

½ tsk dijonsenap

1 tsk curry

Pankopanerad halloumi:

150 g halloumi

1 dl vetemjöl

1 ägg

2 dl pankoströbröd (kan ersättas med vanligt ströbröd)

Till servering:

½ citron

gräslök

dill

salladsblad

krasse

Salt och svartpeppar

Neutral olja till stekning

Gör så här:

  1. Skala löken, dela den på hälften och plocka i lameller (lager). Skär sedan i strimlor. Blanda äppelcidervinäger och socker i en skål och rör tills sockret smält. Tillsätt löken och låt stå och dra. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka picklesen. Blanda samman lök och pickles med majonnäs, dijonsenap och curry. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär halloumin i kuber. Förbered en tallrik med vetemjöl, en djup tallrik med ägg lätt uppvispat med en gaffel och en tallrik med pankoströbröd. Salta och peppra mjölet.
  3. Hetta upp rejält med olja i en stekpanna. Stek halloumin tills den fått fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Skär citronen i klyftor.
  5. Finskär gräslöken och plocka dillvippor från kvistarna. Börja med att fördela salladsblad på brödskivorna. Toppa sedan med nystekt halloumi, curryröra och picklad lök. Klipp över lite krasse och toppa med gräslök och dill.
  6. Servera tillsammans med citronklyftor.
Smörrebröd med pankopanerad halloumi, curry och picklad rödlök.
Smörrebröd med pankopanerad halloumi, curry och picklad rödlök.

Recept och foto: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons