Smörslungade rödbetor med kapris och persilja
17 aug, 2017
AvRedaktionen
Söta rödbetor i sällskap med syrlig kapris, citronskal och smält smör blir ett fint tillbehör till grillad abborre, flankstek eller halloumi.
Annons
4 port
Du behöver:
4 rödbetor
75 g Arla Svenskt Smör
1 msk kapris
1 msk hackad färsk persilja
finrivet skal av 1 citron
Gör så här:
- Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 40 min. Skala dem.
- Skär rödbetorna i klyftor.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner kapris, persilja och citronskal. Tillsätt rödbetorna och vänd runt.
Tips! Spola rödbetorna under rinnande kallt vatten medan du skalar dem, så slipper du att få rosa fingrar.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla
Annons