Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter

11 dec, 2016
AvRedaktionen
Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter.
Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter – och så lite granolja. Nya spännande smaker tillsammans med norsk torsk när den är som bäst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

40-60 min

Du behöver:

600 g norsk skreifilé, utan skinn och ben

2 l saltlag

1 st broccoli

1 dl hasselnötter

2 msk smör

1 tsk citronsaft

4 msk granolja

Gör så här:

  1. Rimma fisken enligt denna anvisning.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt.
  3. Dela broccolin i 4 delar och koka dem mjuka i välsaltat vatten i 4 minuter.
  4. Gör granolja genom att mixa 1 dl granbarr med 2 dl olja och filtrera genom ett kaffefilter.
  5. Har du inte granbarr till hands fungerar det lika bra med rapsolja.
  6. Stek fisken enligt denna anvisning.
  7. Bryn smöret, blanda med granoljan och smaka av med salt samt citron.
  8. Lägg upp fisk och broccoli i 4 djupa tallrikar, garnera med nötter och smör.
Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter.
Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons