Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter
11 dec, 2016
AvRedaktionen
Smörstekt skrei med broccoli och hasselnötter – och så lite granolja. Nya spännande smaker tillsammans med norsk torsk när den är som bäst!
Annons
4 portioner
40-60 min
Du behöver:
600 g norsk skreifilé, utan skinn och ben
2 l saltlag
1 st broccoli
1 dl hasselnötter
2 msk smör
1 tsk citronsaft
4 msk granolja
Gör så här:
- Rimma fisken enligt denna anvisning.
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt.
- Dela broccolin i 4 delar och koka dem mjuka i välsaltat vatten i 4 minuter.
- Gör granolja genom att mixa 1 dl granbarr med 2 dl olja och filtrera genom ett kaffefilter.
- Har du inte granbarr till hands fungerar det lika bra med rapsolja.
- Stek fisken enligt denna anvisning.
- Bryn smöret, blanda med granoljan och smaka av med salt samt citron.
- Lägg upp fisk och broccoli i 4 djupa tallrikar, garnera med nötter och smör.
Annons