Smörstekt spetskål med romsås
11 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Smörstekt spetskål med romsås och rostat bröd – en enkel och god förrätt, till vardag som till fest!
Annons
Smörstekt spetskål med romsås
Välj små mjälla spetskålshuvuden.
4 portioner
Du behöver:
2 spetskålshuvuden smör, till stekning
4 brödskivor
Romsås:
400 g rom
2 rödlökar
2 msk majonnäs
½ msk citronsaft
1 msk rivet citronskal
2 ½ dl crème fraiche
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Dra loss de yttersta bladen på spetskålen och klyv huvudena på längden. Stek kålen med snittytan nedåt i smör i stekpanna för att få färg och yta. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och rosta i ugnen i cirka 30 minuter tills de är helt mjuka.
- Rör ihop rom med finhackad rödlök, majonnäs, citronsaft, rivet citronskal och crème fraiche. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Rosta bröden och servera spetskålen med romsås och bröd.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons