Smulpaj med rabarberkompott
17 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Det är något med just rabarber som får oss att tänka på sommaren. Servera smulpajen med en klick grädde och njut!
Annons
Smulpaj med rabarberkompott
Går lika bra att göra med äpplen om rabarbern inte hunnit komma in i butikerna eller kommit upp i rabatten!
4 portioner
Du behöver:
350 g rabarber
1 dl socker
1 ½ tsk malen ingefära
1 msk vaniljsocker
1 msk maizena
½ dl rörsocker
1 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
80 g smör till servering
1 ½ dl vispgrädde eller crème fraiche
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Rensa rabarber och skär i småbitar. Vänd ihop rabarber med socker, ingefära, vaniljsocker och maizena och fördela i 4 ugnsfasta små formar.
- Nyp ihop socker, vetemjöl, havregryn och smör i en skål och smula det över rabarbern. Grädda i ugnen i 25–30 minuter tills det bubblar och smuldegen fått färg. Servera ljumna med lättvispad grädde eller crème fraiche.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: Paj med rödvinspocherat äpple
Annons