Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smulpaj med röda vinbär i långpanna

28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på smulpaj med röda vinbär i långpanna
Smulpaj är busenkelt att göra och går att fylla med vilka bär som helst. Fördelen med att grädda i en långpanna är att du lätt kan skära upp den till små mumsbitar som går att äta direkt med handen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bubbelpops med jordgubbarBrand logo
Bubbelpops med jordgubbar

Smulpaj med röda vinbär i långpanna

En klick vaniljglass eller lite grekisk yoghurt med vaniljsocker smakar väldigt gott till.

12 bitar

Du behöver:

300 g röda vinbär
1 dl (100 g) strösocker
1 msk majsstärkelse

Smuldeg:

3 dl (190 g) vetemjöl
¾ dl (75 g) farinsocker
½ dl (50 g) strösocker
3 dl (100 g) havregryn
½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
175 g kallt smör

Garnering:

75 g röda vinbär

Gör så här:

  1. Blanda röda vinbär, socker och majsstärkelse i en bunke. Värm ugnen till 175°. Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Blanda vetemjöl, farinsocker, strösocker, havregryn, bakpulver och salt. Skär smöret i kuber och smula ner i mjölblandningen.
  3. Pressa ut hälften av degen i botten av formen. Fördela vinbären över och smula återstående deg över bären.
  4. Grädda kakan i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna. Dela kakan i 12 fina små bitar. Garnera med vinbär och servera.

Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Annons