Smulpaj med röda vinbär i långpanna
28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Smulpaj är busenkelt att göra och går att fylla med vilka bär som helst. Fördelen med att grädda i en långpanna är att du lätt kan skära upp den till små mumsbitar som går att äta direkt med handen!
Annons
Smulpaj med röda vinbär i långpanna
En klick vaniljglass eller lite grekisk yoghurt med vaniljsocker smakar väldigt gott till.
12 bitar
Du behöver:
300 g röda vinbär
1 dl (100 g) strösocker
1 msk majsstärkelse
Smuldeg:
3 dl (190 g) vetemjöl
¾ dl (75 g) farinsocker
½ dl (50 g) strösocker
3 dl (100 g) havregryn
½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
175 g kallt smör
Garnering:
75 g röda vinbär
Gör så här:
- Blanda röda vinbär, socker och majsstärkelse i en bunke. Värm ugnen till 175°. Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda vetemjöl, farinsocker, strösocker, havregryn, bakpulver och salt. Skär smöret i kuber och smula ner i mjölblandningen.
- Pressa ut hälften av degen i botten av formen. Fördela vinbären över och smula återstående deg över bären.
- Grädda kakan i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna. Dela kakan i 12 fina små bitar. Garnera med vinbär och servera.
Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons