Snabb hallonglass med grekisk yoghurt
05 jun, 2018
AvRedaktionen
Supersnabb glass med frysta hallon och grekisk yoghurt som du snor ihop på fem minuter och serverar genast. Vill du göra den i förväg går det bra att frysa den och ta ut den 20 minuter innan servering.
Annons
Den här goda glassen är perfekt när du har bråttom eller har glömt att fixa dessert. Glassen går supersnabbt att göra och smakar dessutom alldeles somrigt och ljuvligt!
Ingredienser:
300 g frysta hallon
1 1/2 dl grekisk yoghurt, 10 %
1 äggvita
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
12 färska hallon
Gör så här:
Lägg de frusna bären i en matberedare och mixa tills hallonen är sönderdelade. Tillsätt yoghurt, äggvita, florsocker och vaniljsocker. Mixa till en jämn sorbet. Smaka eventuellt av med mer vaniljsocker (beroende på hur söta bären är). Skeda upp i glas och toppa med färska hallon. Servera direkt.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Annons