Snabb somrig grillmeny
Melonsallad med mozzarella
4 portioner
En klassisk somrig favorit som görs festfin genom att servera melonen i form av kulor.
300 g cantaloupemelon
300 g vattenmelon
300 g galiamelon
250 g mozzarellabollar
4 msk balsamicosirap
4 msk citronolivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar
1 kruka basilika
Gör så här:
- Skopa ur melonköttet med kuljärn (har du inte ett sådant går det bra att skära melonen i tärningar).
- Fördela melon och mozzarella i fyra tallrikar.
- Ringla över balsamico och olivolja.
- Salta och peppra och strö över basilika.
- Servera genast.
Grillbiff med tomatspett och salsa
Så gott med söta tomater och salt salsa till grillat!
4 portioner
600 g körsbärstomater
Olivolja
4 biffar, ca 150 g styck
Salt och nymalen svartpeppar
100 g bredbar getost
Salsa:
4 msk kapris
1 rödlök
20 urkärnade svarta och gröna oliver
2 msk hackad slätbladig persilja
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Hacka ingredienserna till salsan, smaka av den med salt och peppar.
- Trä körsbärstomaterna på spett och pensla dem med olivolja.
- Pensla biffarna med olivolja.
- Grilla tomater på grillen i 2–3 minuter tills de är varma och nästan spricker. Krydda med salt och peppar.
- Grilla biffarna till önskad stekgrad, cirka 3–4 minuter på varje sida.
- Bred ut getosten på fyra tallrikar.
- Lägg på biffen och tomatspetten och ringla över salsa.
- Servera genast.
Sommarpavlova med röda bär
Med färdiga marängbottnar går desserten att göra på ett kick. Lägg krutet på en riktigt god fyllning i stället.
8 portioner
3 färdiga marängbottnar
Vaniljskum:
1 vaniljstång
50 g (knappt 1 dl) florsocker
5 dl vispgrädde
Till servering:
375 g hallon
125 g röda vinbär
1 tsk frystorkade hallon
Ätbara blommor eller örter
Gör så här:
- Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ut dem i florsockret. Vispa grädden fluffig och vänd ner vanilj-florsockret med en degskrapa.
- Lägg ut en marängbotten på ett fat.
- Fördela 1/3 av vaniljskummet på botten. Lägg på 1/3 av bären ovanpå vaniljskummet. Lägg en ny marängbotten ovanpå bären och fortsätt på samma sätt.
- Avsluta med den sista marängbotten, klicka upp det sista av vaniljskummet och toppa med bär samt frystorkade hallon och ätbara blommor eller örter.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: