Snabb thaigryta med fisk och potatis
10 mar, 2015
AvRedaktionen
Matig och mättande gryta med fisk, potatis, tomater, kokosmjölk och röd curry. Extra snabb om du har några kokta potatisar över från tidigare. Då kan du lägga i potatisen samtidigt med fisken och tomaterna.
Annons
1–2 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
1 burk lätt kokosmjölk
1 msk thai red curry paste
6 små potatisar, halverade
6 körsbärstomater
200–250 g vit fiskfilé, skuren i bitar
1 lime, saften
färsk koriander, några hackade kvistar
2 tsk thailändsk fisksås
Gör så här:
Värm kokosmjölken med currypastan i en kastrull. Tillsätt potatisen och låt småputtra tills den börjar mjukna, 10–15 minuter beroende på potatissort, prova med en sticka. Tillsätt tomater och fisk och låt sjuda i runt 3 minuter, tills fisken är genomkokt. Pressa i limesaft, rör i färsk koriander och smaka av med thailändsk fisksås, som ger sälta och intressant karaktär.
Recept: Lulu Grimes
Foto: Jean Cazals
Annons