Snabba äppelbakelser
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
6 bakelser
20 min
Servera bakelserna ljumma med en klick vaniljglass, och imponera stort.
2 ark tinad smördeg
75 g mandelmassa (grovriven)
1 ägg, till pensling
1–2 äpplen
1 dl äppelmos
1/2 dl pinjekärnor
Sätt ugnen på 200°. Skär varje smördegsplatta i 3 delar och lägg dem på en bakplåts-pappersklädd plåt. Tryck eller kavla ut dem något. Fördela mandelmassan i mitten på varje smördegsplatta men spara en 1 cm-kant runtom.
Vispa upp ägget och pensla kanten med äggvispet. Skär äpplena i tunna klyftor och arrangera dem i ett fint mönster ovanpå mandelmassan. Fördela äppelmoset ovanpå och bred ut det över äppelklyftorna. Strö över pinjenötterna och baka sedan i ugn ca 10–15 minuter eller tills smördegen puffat upp och fått färg.
Annons