Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snabba äppelbakelser

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 bakelser

20 min

Servera bakelserna ljumma med en klick vaniljglass, och imponera stort.

2 ark tinad smördeg

75 g mandelmassa (grovriven)

1 ägg, till pensling

1–2 äpplen

1 dl äppelmos

1/2 dl pinjekärnor

Sätt ugnen på 200°. Skär varje smördegsplatta i 3 delar och lägg dem på en bakplåts-pappersklädd plåt. Tryck eller kavla ut dem något. Fördela mandelmassan i mitten på varje smördegsplatta men spara en 1 cm-kant runtom.

Vispa upp ägget och pensla kanten med äggvispet. Skär äpplena i tunna klyftor och arrangera dem i ett fint mönster ovanpå mandelmassan. Fördela äppelmoset ovanpå och bred ut det över äppelklyftorna. Strö över pinjenötterna och baka sedan i ugn ca 10–15 minuter eller tills smördegen puffat upp och fått färg.

Annons