Snabb krabba med tre goda såser
Du behöver:
4 kokta krabbor
1. Citronmajonnäs
Tid: 10 minuter
Majonnäs är väldigt gott till krabba, hummer och räkor. Tänk på att alla ingredienser måste ha rumstemperatur.
Du behöver:
2 äggulor
1 msk fransk senap
1 msk pressad citron + 1 msk rivet skal
1 1/2 dl neutral olja, t ex rapsolja
salt och nymalen vitpeppar
Gör så här: Mixa äggulor, senap och citronskal- och saft med stavmixer eller för hand med ballongvisp i en stor skål. Häll i oljan, först droppvis sedan i en fin stråle medan maskinen går tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Amerikansk cocktailsås
Tid: 5 minuter + 30 minuter i kyl
Den här amerikanska sötstarka såsen är ett givet komplement till krabba, ostron med mera.
Du behöver:
1 dl ketchup
1 msk finriven pepparrot
1 tsk
pressad citron
1 krm salt
Gör så här: Bland allt och låt det dra i kylen 30 minuter innan servering.
3. Smält smör med vinäger
Tid: 5 minuter
Passar till krabba, musslor, hummer. Enkelt, men fantastiskt gott att doppa skaldjuren i.
Du behöver:
100 g smör
2–3 droppar vitvinsvinäger
Gör så här: Smält smöret och skeda bort det vita mjölkproteinet. Droppa i vinägern och blanda. Servera genast.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull