Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snabb krabba med tre goda såser

20 sep, 2018
AvRedaktionen
Snabb krabba med tre goda såser.
Krabba är godast att äta naturell, med en – eller flera – goda såser till. Här är tre smakrika varianter att doppa i.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

4 kokta krabbor

1. Citronmajonnäs

Tid: 10 minuter

Majonnäs är väldigt gott till krabba, hummer och räkor. Tänk på att alla ingredienser måste ha rumstemperatur.

Du behöver:

2 äggulor

1 msk fransk senap

1 msk pressad citron + 1 msk rivet skal

1 1/2 dl neutral olja, t ex rapsolja

salt och nymalen vitpeppar

Gör så här: Mixa äggulor, senap och citronskal- och saft med stavmixer eller för hand med ballongvisp i en stor skål. Häll i oljan, först droppvis sedan i en fin stråle medan maskinen går tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Amerikansk cocktailsås

Tid: 5 minuter + 30 minuter i kyl

Den här amerikanska sötstarka såsen är ett givet komplement till krabba, ostron med mera.

Du behöver:

1 dl ketchup

1 msk finriven pepparrot

1 tsk

pressad citron

1 krm salt

Gör så här: Bland allt och låt det dra i kylen 30 minuter innan servering.

3. Smält smör med vinäger

Tid: 5 minuter

Passar till krabba, musslor, hummer. Enkelt, men fantastiskt gott att doppa skaldjuren i.

Du behöver:

100 g smör

2–3 droppar vitvinsvinäger

Gör så här: Smält smöret och skeda bort det vita mjölkproteinet. Droppa i vinägern och blanda. Servera genast.

Snabb krabba med tre goda såser.
Snabb krabba med tre goda såser.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons