Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Snabblagat småplock

30 jun, 2013
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hemmagjord färskost i laxknyte

ca 20 st

Tid: 20 minuter + 6 timmar i kyl

Egengjord färskost är gott och enkelt att göra!

färskost:

1 liter filmjölk

2 dl crème fraiche

smaksättning (tex, vitlök, citron, gräslök, flingsalt och svartpeppar)

700 g rökt lax (skivad)

romansallad

Häll upp ingredienserna till osten i en kastrull och rör om. Låt massan stå på låg, låg värme tills den börjar vassla sig, det vill säga skiktar sig. Täck ett durkslag med en ren handduk och häll försiktigt över ostmassan. Täck över ostmassan med handdukskanterna, ställ en kastrull under och ställ in i kylen minst 6 timmar.

Smaksätt den sedan med valfria smaker, till exempel pressad vitlök, klippt gräslök, citronzest samt flingsalt och svartpeppar efter smak. Klicka ut på rökta laxskivor och rulla ihop. Lägg dem på ett romansalladsblad och ät dem direkt med händerna.

Av Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin

Foto Peter Erlandsson

Annons