Snaps med kaffe och vanilj – gott till efterrätten och i drinken
06 okt, 2023
AvLinn Grubbström
Snaps till efterrätten? Självklart! Denna variant med kaffe och vanilj blir även en god bas i en julig white russian!
Annons
Snaps med kaffe och vanilj
En sista snaps att servera gästerna vid jullunchen. God till söta juldesserter.
0,5 liter
Du behöver:
1 vaniljstång
5 kardemummakärnor
2 msk kaffebönor
3 sockerbitar
5 dl vodka
Gör så här:
- Dela vaniljstången på mitten. Lägg vaniljstång, kardemummakärnor, kaffebönor och sockerbitar i en ren glasflaska och häll på vodkan. Stäng igen och låt snapsen dra i minst 1 vecka.
- Sila bort kryddorna när du tycker att snapsen har rätt smak. Häll snapsen i en ren glasflaska med lock. Toppa med nya kaffebönor precis före servering. Servera väl kyld.
Annons
White russian med kaffesnaps
En klassisk white russian görs med vodka, men om du har kaffesnaps över ger den ännu godare smak.
4 drinkar
Du behöver:
12 cl kahlua
Isbitar
12 cl snaps med kaffe och vanilj (se recept)
32 cl standardmjölk
4 kanelstänger
Gör så här:
- Häll kahlua i glasen. Skaka isbitar, kaffesnaps och mjölk i en shaker. Om du inte har en shaker kan du skaka drinken i en ren syltburk.
- Fördela isbitar i glasen och häll försiktigt drinken över isbitarna. Garnera drinken med kanelstänger och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons