Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Snaps med kaffe och vanilj – gott till efterrätten och i drinken

06 okt, 2023
AvLinn Grubbström
Snaps med kaffe och vanilj – gott till efterrätten och i drinken
Columbus Leth
Snaps till efterrätten? Självklart! Denna variant med kaffe och vanilj blir även en god bas i en julig white russian!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Snaps med kaffe och vanilj

En sista snaps att servera gästerna vid jullunchen. God till söta juldesserter.

0,5 liter

Du behöver:

1 vaniljstång
5 kardemummakärnor
2 msk kaffebönor
3 sockerbitar
5 dl vodka

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången på mitten. Lägg vaniljstång, kardemummakärnor, kaffebönor och sockerbitar i en ren glasflaska och häll på vodkan. Stäng igen och låt snapsen dra i minst 1 vecka.
  2. Sila bort kryddorna när du tycker att snapsen har rätt smak. Häll snapsen i en ren glasflaska med lock. Toppa med nya kaffebönor precis före servering. Servera väl kyld.
Snaps med kaffe och vanilj är god till söta juldesserter och som bas i en lite annorlunda white russian
Columbus Leth
Annons

White russian med kaffesnaps

En klassisk white russian görs med vodka, men om du har kaffesnaps över ger den ännu godare smak.

4 drinkar

Du behöver:

12 cl kahlua
Isbitar
12 cl snaps med kaffe och vanilj (se recept)
32 cl standardmjölk
4 kanelstänger

Gör så här:

  1. Häll kahlua i glasen. Skaka isbitar, kaffesnaps och mjölk i en shaker. Om du inte har en shaker kan du skaka drinken i en ren syltburk.
  2. Fördela isbitar i glasen och häll försiktigt drinken över isbitarna. Garnera drinken med kanelstänger och servera genast.

Foto: Columbus Leth

Annons