Snickerscupcakes med salt karamell
09 jan, 2020
AvRedaktionen
Sugen på cupcakes med en twist? Dessa saftiga cupcakes garneras med salt karamell, jordnötter och Snickers.
Annons
18 cupcakes
Cupcakes:
3 ⅓ dl (200 g) vetemjöl
1 ¼ dl (50 g) kakao
¾ dl (75 g) strösocker
1 dl (100 g) farinsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl mjölk
1 ½ dl neutral olja
1 tsk vaniljextrakt
3 ägg
Salt karamell:
100 g smör
2 dl (200 g) strösocker
1 msk sirap
1,2 dl vispgrädde
½ tsk salt
Frosting:
250 g krämigt jordnötssmör
250 g rumsvarmt smör
4 dl (250 g) florsocker
Garnering
Jordnötter
Snickers skuren i bitar
Gör karamellen så här:
- Smält smöret i en kastrull på låg värme.
- Tillsätt socker och sirap och låt koka i 6–8 minuter, tills blandningen blir karamellbrun.
- Tillsätt långsamt grädden under omrörning och låt koka i ytterligare 2 minuter, tills konsistensen håller ihop och ytan är glansig.
- Tillsätt salt, rör runt och slå upp karamellen i en skål.
- Låt svalna och sedan kallna helt i kylskåp.
Gör cupcakes så här:
- Värm ugnen till 180°.
- Blanda mjöl, kakao, socker, farin, bakpulver och salt i en skål.
- Tillsätt mjölk, olja, vaniljextrakt och ägg.
- Rör tills degen håller ihop och är glansig.
- Fyll 18 stora muffinsformar med smet, de ska fyllas till max 2⁄3.
- Grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter.
- Låt svalna på ett ugnsgaller.
Gör frosting så här:
- Blanda frosting genom att mäta upp jordnötssmör och mjukt smör i en skål.
- Använd gärna en hushållsassistent med visp.
- Vispa upp smöret och tillsätt sedan 1 msk florsocker i taget tills konsistensen är lätt och luftig.
- Fyll en spritspåse med frosting.
- Spritsa med en rund tyll ut generöst med frosting på varje cupcake.
- Garnera med salt karamell, jordnötter och en bit Snickers.
Av: Cecilia Fahlström
Foto: Stine Christiansen
LÄS MER:
Annons