Goda snittar och enkla tips som lyfter mingelfesten
Planerar du inför årets sista högtider? Kanske vill du lyfta din fest på ett snyggt sätt med detaljer som sticker ut? Varför inte välja favoritdelar ur en serie serveringsföremål med allt ifrån brickor och glasunderlägg till muggar och kökstextilier.
Cervera har tillsammans med Team Hawaii tagit fram en produktserie med ett naturinspirerat och lekfullt mönster. Den fina designen fungerar året runt, både till vardag och fest, med en jordnära färgskala.
Illustratörsduon Malin Grundström och Anne Gustavsson möttes på Beckmans Designhögskola och har arbetat tillsammans sedan examen 2001. Tanken bakom illustrationerna är att skapa en känsla av picknick inomhus där även sländor och myror är välkomna vid det dukade bordet.
Serien släpps 30 oktober i butik.
Två recept som blir festens snackis
Inget signalerar mingelfest mer än tjusiga snittar som gifter sig med bubblet i glasen. Här är två härliga recept som garanterat faller gästerna i smaken.
1. Löjromssnittar
8 snittar
Du behöver:
8 skivor formfranska
200 g löjrom
2 dl crème fraiche
2 små rödlökar
Gör så här:
1. Grilla brödskivorna och skär ut runda bitar med hjälp av ett glas eller pepparkaksformar.
2. Skiva rödlöken tunt och lägg i kallt vatten i ca 3 minuter.
3. Lägg på crème fraiche och toppa med löjrom och tunt skivad rödlök.
2. Getostsnittar med parmaskinka
15 snittar
Du behöver:
1 st Polarbröd Sarek tunnbröd
75 g getost
Soltorkade tomater
75 g parmaskinka, skivad
2 dl mangoldsallad
1-2 tsk olivolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225º. Ta ut önskad form på snittarna med en utstickare eller pepparkaksform och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
2. Lägg en liten bit getost på varje snitt och grädda tills osten börjar få färg, ca 4 minuter.
3. Toppa med en bit mangold, parmaskinka och soltorkad tomat. Droppa över lite olivolja på snittarna och njut!
Fler recept och mer info om produktserien hittar du på Cervera.se