Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Goda snittar och enkla tips som lyfter mingelfesten

30 okt, 2017
AvMarie Blomgren
Bjud på goda snittar och ett vackert blickfång på bordet.
Segla runt på festen med snygga och smakrika snittar – och lyft din tillställning med vackra och enhetliga mönster på både brickor, muggar och textilier.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Planerar du inför årets sista högtider? Kanske vill du lyfta din fest på ett snyggt sätt med detaljer som sticker ut? Varför inte välja favoritdelar ur en serie serveringsföremål med allt ifrån brickor och glasunderlägg till muggar och kökstextilier.

Cervera har tillsammans med Team Hawaii tagit fram en produktserie med ett naturinspirerat och lekfullt mönster. Den fina designen fungerar året runt, både till vardag och fest, med en jordnära färgskala.

Illustratörsduon Malin Grundström och Anne Gustavsson möttes på Beckmans Designhögskola och har arbetat tillsammans sedan examen 2001. Tanken bakom illustrationerna är att skapa en känsla av picknick inomhus där även sländor och myror är välkomna vid det dukade bordet.

Serien släpps 30 oktober i butik.

På brickor, kökstextilier, muggar och grytunderlägg möter verklighet fiktion med illustrationer av allt ifrån bestick och insekter till frukt och grönsaker.

Två recept som blir festens snackis

Inget signalerar mingelfest mer än tjusiga snittar som gifter sig med bubblet i glasen. Här är två härliga recept som garanterat faller gästerna i smaken.

Imponera på vännerna med flera sorters snittar – löjrom och parmaskinka fångar in de flesta smaklökar.

1. Löjromssnittar

8 snittar

Du behöver:

8 skivor formfranska

200 g löjrom

2 dl crème fraiche

2 små rödlökar

Annons

Gör så här:

1. Grilla brödskivorna och skär ut runda bitar med hjälp av ett glas eller pepparkaksformar.

2. Skiva rödlöken tunt och lägg i kallt vatten i ca 3 minuter.

3. Lägg på crème fraiche och toppa med löjrom och tunt skivad rödlök.

2. Getostsnittar med parmaskinka

15 snittar

Du behöver:

1 st Polarbröd Sarek tunnbröd

75 g getost

Soltorkade tomater

75 g parmaskinka, skivad

2 dl mangoldsallad

1-2 tsk olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225º. Ta ut önskad form på snittarna med en utstickare eller pepparkaksform och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

2. Lägg en liten bit getost på varje snitt och grädda tills osten börjar få färg, ca 4 minuter.

3. Toppa med en bit mangold, parmaskinka och soltorkad tomat. Droppa över lite olivolja på snittarna och njut!

 

 Fler recept och mer info om produktserien hittar du på Cervera.se

Annons