Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snittar med rökt lax och syrad gurka

15 jan, 2017
AvRedaktionen
Snittar med rökt lax och syrad gurka.
Fräscha och smakrika små snittar med lax som passar bra på en afternoon tea-buffe, men som också går att äta som en lite lyxigare macka. Om man vill kan man strunta i att syra gurkan och köra den naturell!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 st

Tid: 40 min

Du behöver:

6 skivor Pågen Surdegsbröd LantGoda

200 g kallrökt eller gravad lax

75 g blandad sallad

Syrad gurka:

½ dl ättika 12 procent

1 dl socker

1 ½ dl vatten

½ gurka

Färskost:

150 g färskost

1 knippe gräslök

1 citron

  Gör så här:

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Rör tills sockret löst sig. Häll av i en skål. Skär gurkan i tunna skivor, eller hyvla med en osthyvel. Lägg i lagen.
  2. Finhacka gräslöken och riv skalet från citronen på den finaste sidan av rivjärnet. Blanda färskosten med gräslök och citron.
  3. Kantskär brödskivorna, eller hoppa över det för en mer rustik variant. Bre färskosten på ena sidan av fyra brödskivor (de som ska ligga ytterst) och på båda sidor av resterande två. Sandwicharna kommer få tre lager bröd och två lager fyllning.
  4. Lägg ut två av brödskivorna som bara har färskost på ena sidan. Lägg på lax, några salladsblad och gurka. Lägg på skivorna som är bredda på båda sidor. Lägg på lax, sallad och gurka och toppa med de skivor som bara är bredda på ena sidan.
  5. Skär i trekanter, servera!
Snittar med rökt lax och syrad gurka.
Snittar med rökt lax och syrad gurka.

Foto och recept: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons