Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snittar med ägg, räkor och lax

12 feb, 2020
AvRedaktionen
Recept på snittar med ägg, räkor och lax
Bjud på snittar! Dessa snittar med ägg, räkor och lax är riktigt goda. Toppa med dill eller annan grön ört.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Snittar med ägg, räkor och lax:

½ fullkornsbaguette

2 hårdkokta ägg

2 gröna sparrisar

½ rödlök

100 g skalade ishavsräkor

1 msk hackad färsk körvel

150 g kallrökt lax

½ dl crème fraiche

25 g laxrom

½ kruka bladgrönt, gärna dill

Citronmajonnäs:

½ ekologisk citron

25 g god majonnäs

salt och nymalen svartpeppar

Gör citronmajonnäsen så här:

  1. Riv citronens skal fint.
  2. Rör ihop med majonnäs i en skål och låt det stå och dra en stund.
  3. Smaka sedan av med salt och peppar.

Gör snittarna så här:

  1. Skär baguetten i skivor, på diagonalen, så det blir två skivor per person.
  2. Rosta brödskivorna spröda i en brödrost.
  3. Skala och skiva äggen.
  4. Skölj sparrisen och knäck av den nedersta biten.
  5. Skiva sparrisarna i tunna band, gärna på en mandolin.
  6. Skär rödlöken i tunna skivor.
  7. Toppa hälften av brödskivorna med ägg, citronmajonnäs, räkor, sparris och körvel.
  8. Toppa resterande brödbitar med lax, crème fraiche, rom, rödlök och dill eller annan grön ört.
Recept på snittar med ägg, räkor och lax
Snittar med ägg, räkor och lax.

Av: Gitte Heidi Rasmussen

Foto: Skovdal Nordic

LÄS MER:

8 lyxiga snittar till festen

Snittar med sesampanerad halstrad lax

Supergoda snittar med rökt laxröra

Annons