Snittar med ägg, räkor och lax
12 feb, 2020
AvRedaktionen
Bjud på snittar! Dessa snittar med ägg, räkor och lax är riktigt goda. Toppa med dill eller annan grön ört.
Annons
4 portioner
Snittar med ägg, räkor och lax:
½ fullkornsbaguette
2 hårdkokta ägg
2 gröna sparrisar
½ rödlök
100 g skalade ishavsräkor
1 msk hackad färsk körvel
150 g kallrökt lax
½ dl crème fraiche
25 g laxrom
½ kruka bladgrönt, gärna dill
Citronmajonnäs:
½ ekologisk citron
25 g god majonnäs
salt och nymalen svartpeppar
Gör citronmajonnäsen så här:
- Riv citronens skal fint.
- Rör ihop med majonnäs i en skål och låt det stå och dra en stund.
- Smaka sedan av med salt och peppar.
Gör snittarna så här:
- Skär baguetten i skivor, på diagonalen, så det blir två skivor per person.
- Rosta brödskivorna spröda i en brödrost.
- Skala och skiva äggen.
- Skölj sparrisen och knäck av den nedersta biten.
- Skiva sparrisarna i tunna band, gärna på en mandolin.
- Skär rödlöken i tunna skivor.
- Toppa hälften av brödskivorna med ägg, citronmajonnäs, räkor, sparris och körvel.
- Toppa resterande brödbitar med lax, crème fraiche, rom, rödlök och dill eller annan grön ört.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Skovdal Nordic
LÄS MER:
Annons