Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snittar med grönkål och fetaoströra

13 aug, 2016
AvRedaktionen
Snittar med grönkål och fetaoströra.
Gör en krämig röra på grönkål, fetaost och crème fraiche. Perfekt att bre på rostat surdegsbröd och servera som snacks eller tilltugg innan middagen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 port

Tid: 15 min

Du behöver:

100 g grönkål

1 vitlöksklyfta

75 g fetaost

1 msk crème fraiche

3 skivor Pågen Surdegsbröd LantToast

Smör eller olivolja till stekning

Gör så här:

1. Ta bort stjälken från grönkålsbladen och hacka bladen grovt.

2. Hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja. Tillsätt grönkål och en hel vitlöksklyfta och stek i några minuter. Tillsätt några matskedar vatten och låt koka in. Smaka av med salt och peppar. Släng bort vitlöksklyftan och låt svalna.

3. Smula fetaosten i en bunke. Blanda ner grönkålen och crème fraiche.

4. Rosta bröden i brödrost. Bre ut halva röran på en skiva, lägg på en annan skiva och bre på resterande del av röran. Lägg på den tredje brödskivan. Skär i fyra lika stora delar.

Snittar med grönkål och fetaoströra. Foto: Pågen
Snittar med grönkål och fetaoströra. Foto: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons