Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snittar med grönmögelost, fikon och skinka

24 jun, 2012
AvJenny Norberg
Alla goda ting är tre: grönmögelost, fikon och skinka. En magisk kombination! Krydda med nymalen svartpeppar innan servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Snittar med grönmögelost, fikon och skinka.
Snittar med grönmögelost, fikon och skinka.

20 st

Tid: 25 minuter (plus tid för kylning)

Du behöver:

1 liten baguette (tunt skivad till 20 bitar)

2 msk jungfruolivolja

100 g roquefortost

5 skivor prosciutto-skinka (dela varje skinkbit till fyra)

2 fikon (skurna i klyftor)

svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Pensla baguetterna med olivolja och krydda. Lägg på bakplåt och låt grädda i ugnen i cirka 5 minuter, tills de blivit krispiga. Låt svalna innan du lägger på osten och toppar varje brödskiva med en skiva skinka och fikon. Krydda med nymalen svartpeppar innan servering.

Recept: Jennifer Joyce
Foto: Myles New

Annons