Snittar med grönmögelost, fikon och skinka
24 jun, 2012
AvJenny Norberg
Alla goda ting är tre: grönmögelost, fikon och skinka. En magisk kombination! Krydda med nymalen svartpeppar innan servering.
Annons
20 st
Tid: 25 minuter (plus tid för kylning)
Du behöver:
1 liten baguette (tunt skivad till 20 bitar)
2 msk jungfruolivolja
100 g roquefortost
5 skivor prosciutto-skinka (dela varje skinkbit till fyra)
2 fikon (skurna i klyftor)
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Pensla baguetterna med olivolja och krydda. Lägg på bakplåt och låt grädda i ugnen i cirka 5 minuter, tills de blivit krispiga. Låt svalna innan du lägger på osten och toppar varje brödskiva med en skiva skinka och fikon. Krydda med nymalen svartpeppar innan servering.
Recept: Jennifer Joyce
Foto: Myles New
Annons