Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snittar med grönmögelost och aprikoser

03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Pumpernickel kan bytas ut mot kavring, ta då ut små rundlar med hjälp av ett glas. Ostcrèmen kan förberedas och förvaras i kylen innan den spritsas på brödet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
EC302-Fina festen
Snittar med grönmögelost och aprikoser.

20 stycken

Du behöver:

50–75 g torkade aprikoser

300 g ädelost 100 g riven ost (t ex herrgård eller grevé)

ca 2 dl vispgrädde

20 skivor pumpernickel

Garnering:

valnötter

Gör så här:

Strimla och hacka aprikoserna fint och blötlägg dem i cirka 5 timmar. Rör osten smidig, kör den gärna i matberedare. Tillsätt grädden lite i taget, tills röran har en krämig, men inte för lös, konsistens. Krama ur aprikoserna. Tillsätt dem i ostkrämen, så mycket du tycker är lagom. Förvara ostkrämen kallt. Ta fram den en stund innan servering, så är det lättare att bre eller spritsa den på brödet. Garnera ev med valnötter.

Annons