Snittar med grönmögelost och aprikoser
03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Pumpernickel kan bytas ut mot kavring, ta då ut små rundlar med hjälp av ett glas. Ostcrèmen kan förberedas och förvaras i kylen innan den spritsas på brödet.
Annons
20 stycken
Du behöver:
50–75 g torkade aprikoser
300 g ädelost 100 g riven ost (t ex herrgård eller grevé)
ca 2 dl vispgrädde
20 skivor pumpernickel
Garnering:
valnötter
Gör så här:
Strimla och hacka aprikoserna fint och blötlägg dem i cirka 5 timmar. Rör osten smidig, kör den gärna i matberedare. Tillsätt grädden lite i taget, tills röran har en krämig, men inte för lös, konsistens. Krama ur aprikoserna. Tillsätt dem i ostkrämen, så mycket du tycker är lagom. Förvara ostkrämen kallt. Ta fram den en stund innan servering, så är det lättare att bre eller spritsa den på brödet. Garnera ev med valnötter.
Annons