Snittar med sesampanerad halstrad lax
26 nov, 2019
AvRedaktionen
Satsa på lax i ny tappning! Snittar med sesampanerad halstrad lax kombinerar len lax med het senapskräm. Servera på bröd eller små kex.
Annons
8 portioner
Sesampanerad lax:
225 g sushilax, typ salma
2 msk vita sesamfrön
2 msk svarta sesamfrön
2 msk grovmalen svartpeppar
Senapskräm:
1 1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
2 msk grovkornig senap
1 tsk citronsaft
1 tsk socker
Salt
Nymalen svartpeppar
Till servering:
8 skivor rågbröd
Rucola
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt stå i kylen minst 30 minuter.
- Blanda svarta och vita sesamfrön med salt och peppar på en tallrik.
- Rulla laxen i blandningen och halstra den runt om i torr stekpanna på riktigt hög värme ca 1 minut.
- Skär laxen i långa strimlor som du rullar ihop.
- Bred krämen på bröd eller kex, lägg på laxrullar och dekorera med rucola.
Av: Sofia Andersson
Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk
LÄS MER:
Annons