Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snöstjärnor med limoncello och vit choklad

24 nov, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på snöstjärnor med limoncello och vit choklad
Columbus Leth
Söta små snöstjärnor med limoncello och vit choklad är ett vackert tillskott på julens alla dessertbord.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Unboxing: Vinotekets bubbelkalender 2023Brand logo
Unboxing: Vinotekets bubbelkalender 2023

Snöstjärnor med limoncello och vit choklad

Om du inte har en utstickare som ser ut som en snöstjärna kan du självklart använda en annan.

Söta små snöstjärnor med limoncello och vit choklad
Columbus Leth
Annons

25 stycken

Du behöver:

200 g mandelmassa
2 msk limoncello
2 msk florsocker
200 g vit choklad
Ätbart silverglitter

Gör så här:

  1. Smula ner mandelmassan i en bunke och knåda den tillsammans med limoncello och florsocker i en skål tills den är jämn. Kavla ut mandel­massan tunt mellan två bakplåtspapper och använd en utstickare för att stansa ut små snöflingor av mandelmassan.
  2. Hacka chokladen och smält 2/3 i en skål över vattenbad tills ­temperaturen är ca 40° (använd en sockertermometer).
  3. Blanda hälften av den smälta chokladen med den hackade chokladen tills temperaturen når 26–27°. Tillsätt resten av den smälta chokladen under omrörning tills temperaturen når 29-30°.
  4. Doppa snöflingorna i den smälta chokladen, dra undersidan mot kanten på skålen och lägg flingorna på ett bakplåtspapper. Strö över lite silverglitter och låt dem vila tills chokladen stelnar. Förvara snöflingorna i en burk med tätslutande lock.
  5. Tips: Älskar du smaken av apelsin eller körsbär mer än citron? Byt helt enkelt ut limoncello mot en annan typ av likör.

Foto: Columbus Leth

Annons