Snöstjärnor med limoncello och vit choklad
24 nov, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Söta små snöstjärnor med limoncello och vit choklad är ett vackert tillskott på julens alla dessertbord.
Annons
Snöstjärnor med limoncello och vit choklad
Om du inte har en utstickare som ser ut som en snöstjärna kan du självklart använda en annan.
Annons
25 stycken
Du behöver:
200 g mandelmassa
2 msk limoncello
2 msk florsocker
200 g vit choklad
Ätbart silverglitter
Gör så här:
- Smula ner mandelmassan i en bunke och knåda den tillsammans med limoncello och florsocker i en skål tills den är jämn. Kavla ut mandelmassan tunt mellan två bakplåtspapper och använd en utstickare för att stansa ut små snöflingor av mandelmassan.
- Hacka chokladen och smält 2/3 i en skål över vattenbad tills temperaturen är ca 40° (använd en sockertermometer).
- Blanda hälften av den smälta chokladen med den hackade chokladen tills temperaturen når 26–27°. Tillsätt resten av den smälta chokladen under omrörning tills temperaturen når 29-30°.
- Doppa snöflingorna i den smälta chokladen, dra undersidan mot kanten på skålen och lägg flingorna på ett bakplåtspapper. Strö över lite silverglitter och låt dem vila tills chokladen stelnar. Förvara snöflingorna i en burk med tätslutande lock.
- Tips: Älskar du smaken av apelsin eller körsbär mer än citron? Byt helt enkelt ut limoncello mot en annan typ av likör.
Foto: Columbus Leth
Annons