Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snurriga baguetter

07 okt, 2013
AvSuzanne Ribbing
De här smaskigt sega baguetterna behöver bara jäsa en enda gång. Gott som tillbehör till det mesta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Snurriga baguetter.
Snurriga baguetter.

2 stora

Du behöver:

1 dl mjölk

25 g jäst

1 msk honung

2 tsk salt

12 dl mjöl

Gör så här:

Mät upp mjölken och 5 dl ljummet vatten, smula jästen i en bunke och lägg i honung och salt. Rör ut jästen i lite av vätskan och häll sedan i all vätska. Arbeta snabbt ihop till en ganska lös och smidig deg. Jäs i täckt bunke i 1 1/2–2 timmar.

Värm ugnen till 250°. Stjälp upp degen på bakbordet, dela i två delar, knåda inte. Snurra varje del till ett långt bröd och lägg på bakpappersklädd plåt. Skär några skåror på snedden med en vass kniv. Sätt plåten i ugnen. Dra efter 15 minuter ner värmen till 150° och grädda ytterligare 15 minuter. Om ytan verkar bli för bränd kan man täcka den med ugnsfolie.

Annons