Snurriga baguetter
07 okt, 2013
AvSuzanne Ribbing
De här smaskigt sega baguetterna behöver bara jäsa en enda gång. Gott som tillbehör till det mesta!
Annons
2 stora
Du behöver:
1 dl mjölk
25 g jäst
1 msk honung
2 tsk salt
12 dl mjöl
Gör så här:
Mät upp mjölken och 5 dl ljummet vatten, smula jästen i en bunke och lägg i honung och salt. Rör ut jästen i lite av vätskan och häll sedan i all vätska. Arbeta snabbt ihop till en ganska lös och smidig deg. Jäs i täckt bunke i 1 1/2–2 timmar.
Värm ugnen till 250°. Stjälp upp degen på bakbordet, dela i två delar, knåda inte. Snurra varje del till ett långt bröd och lägg på bakpappersklädd plåt. Skär några skåror på snedden med en vass kniv. Sätt plåten i ugnen. Dra efter 15 minuter ner värmen till 150° och grädda ytterligare 15 minuter. Om ytan verkar bli för bränd kan man täcka den med ugnsfolie.
Annons