5 snygga drinkar att testa i vinter
I vinter är det säsongsbetonade cocktails som gäller, både när det kommer till smak, färg och utformning. Här är fem goda varianter att testa!
1. Vintervit Mojito
1 drink
Ingredienser:
limejuice från 1 lime
8 myntablad
1 msk socker
2 msk ljus rom
1 msk Malibu
4 msk kokosmjölk
sodavatten att toppa med
granatäppelkärnor för dekoration
Gör så här:
1. Muddla limejuice, socker och myntablad i ett glas. Fyll upp med is.
2. Blanda rom, Malibu och kokosmjölk i en blender. Häll i glaset och blanda.
3. Toppa med sodavatten, myntablad och granatäppelkärnor.
Tips! Gör en större sats och förvara i en karaff.
2. Mimosa med tranbär
1 drink
Ingredienser:
tranbärsjuice
triple sec, t.ex. Cointreau
champagne eller valfritt bubbel
färsk rosmarin och tranbär, för garnering
Gör så här:
1. Fyll ett champagneglas med 1/3 tranbärsjuice, tillsätt en skvätt triple sec och fyll upp resten av glaset med champagne.
2. Garnera med en kvist av färsk rosmarin och tranbär.
3. Salted Caramel White Russian
1 drink
Ingredienser:
salted caramel-sås
is
flingsalt
25 ml Baileys caramel flavor
25 ml amaretto, t.ex. Disaronno
75 ml av hälften grädde och hälften mjölk
rosmarin för garnering
Gör så här:
1. Ringla salted caramel-såsen i ett glas och fyll med is.
2. Tillsätt Baileys, amaretto, gräddblandningen och is i en shaker och skaka. Häll upp i glaset och toppa med en rosmarinkvist och lite flingsalt.
4. Krämig cocktail med choklad och pepparkaka
4 drinkar
Ingredienser:
1 dl vodka
4 msk Kahlúa
4 msk chokladsås
1 tsk vaniljpulver
en nypa ingefära
1 dl grädde eller mjölk
vispad grädde, polkagris och pepparkaksbitar för dekoration
Gör så här:
1. Förbered glasen genom att rulla dem i chokladsås och sedan socker.
2. Fyll en shaker med is, vodka, Kahlúa, chokladsås, vaniljpulver och ingefära. Skaka väl.
3. Fördela i 4 glas och toppa med vispad grädde, polkagris och smulad pepparkaka.
5. Julig Moscow Mule
1 drink
Ingredienser:
krossad is
1,5 dl ginger beer
1 dl granatäppeljuice
2-4 msk vodka (en smaksak)
1 msk limejuice
granatäppelkärnor och sockrade myntablad för garnering
Gör så här:
1. Fyll ett glas med is och tillsätt ginger beer, granatäppeljuice, vodka och limejuice. Blanda och garnera.
2. De sockrade myntabladen gör du genom att doppa myntabladen i vatten och sedan täcka dem med socker. Lägg dem på ett bakplåtspapper i rumstemperatur och låt torka i några timmar. Det går självklart bra att garnera med vanliga myntablad också.